Yep, hij is lang, maar hij is niet ondoenlijk. Hij is wel erg onbegrijpelijk, voor mij dan!!

Na 1 week was ik slechts een halve kilo afgevallen. Een halve kilo… dat is eigenlijk geen afvallen, dat is gewoon schommeling in gewicht, toch? Ik baalde toch best wel eigenlijk, ik had er meer van verwacht. Vooral ook omdat ik van anderen hoorde dat zij in de eerste weken flink afgevallen waren, 2-5 kilo… Hmmm en ik was nog wel zo goed bezig, lekker eten, houden aan de voorschriften, goed streng, maar toch genieten. Overigens, wat totaal opvallend is aan GOKeten: ik heb totaal geen honger, terwijl ik echt wel ‘vreemd’ minder eet overdag.

Maar na week 1 besloot ik om in de tweede week de teugels iets te laten vieren. Heel iets… wel een paar frietjes eten op frietjesdag… wel een latte drinken en een icetea green in de bios… en zelfs een paar gebrande nootjes bij de tv avond… ow ja, ook een glas rosé bij een avond uit en nog een glas rosé thuis. Maar verder keurig gegeten, geen smokkelen en toch genieten van een carpaccio tijdens een uitje. En wat blijkt??? Vreemd vreemd vreemd…

Vanmorgen, na 2 weken stond er -2 kilo op de weegschaal!! En ja, dat kan, want gisteren was er al -1,5 geklokt!! Owkeej??? Snap jij er iets van?? Ik niet, maar dit geeft de burger wel weer heel veel moed! Moed om door te gaan en die eerste -10 te gaan scoren! Dus vanmorgen ontbijt met een rest van de salade van gisteren gehad met wat blokjes kaas en ham. En voor vanavond staan er wat speciale gerechten op het menu, want dochterlief heeft zin om te koken en te bakken: Courgettesoep met zalmsnippers, een MugMuffin met kokos, zaden en kaneel, en als toetje een appeltaartje. Yep, zo lekker kan het zijn!

Ik ben ook lid van een steungroepje GOKkers, maar… mijn ervaringen hiermee zijn de afgelopen 2 weken niet zo heel super geweldig positief. Ja, ik krijg steun, maar ook meteen opmerkingen: ijsthee maak je zelf, dan zit er geen rotzooi in. Je moet dit of dat… ik krijg het idee dat er in dit groepje ook heel veel van die gezondheidsfreaks zitten. Geen rommel eten, alleen echt eten… alsof je dood gaat van een keer iets anders eten… Ik ga het hier verder niet uitleggen, maar ik leg het naast me neer. Ik wil afvallen, graag op een gezonde manier, maar niet ten koste van alles. En ik heb geen tijd om iedere dag uren in de keuken te staan en om zelf een cracker te maken van ‘in mijn ogen’ vieze dingen. LOL Kortom, het steungroepje gebruik ik op dit moment eigenlijk alleen maar ter inspiratie om lekkere gerechten te vinden en de steun zoek ik wel uit mijzelf.

Voor de komende week ga ik me richten op: lekker GOK eten en toch een beetje frietjesdag houden. In plaats van bergen water drinken, drink ik nu ook zelfgemaakte ijsthee. Ik ben nog zoekende naar de juiste lekkere smaak, maar ik heb al ‘samples’ gekregen van een vriend, zodat ik kan uitproberen. Ook recepten over hoe je ijsthee het beste kunt maken. En ik hem mezelf verwend met een ‘dure’ kan van de Ikea om hierin de ijsthee te koelen en serveren 🙂 En nu het weer wat koeler is, is het ook weer fijn om lekker te gaan schilderen! Schilderen is perfect voor mij, dan zijn de avonden zo om, zonder dat ik in de gaten heb dat ik eigenlijk zin zou hebben in een snackie!! Op naar -3??