De scholen zijn weer begonnen vandaag en hoewel ik heerlijk kan genieten van vakanties en de kids thuis, was het dit keer toch wel een goed idee dat in elk geval zoonlief weer terug in het ritme van school komt. Structuur en duidelijkheid blijven belangrijk voor hem en geven hem houvast. Hopelijk merkt hij er zelf ook iets van? Maar ik denk dat ik er in elk geval blij mee ben. Het normale leven!!

Vanmorgen kwam ik naar beneden en miste ik de kersttakken met hun geweldige gezellige lampjes. Het is koud en grauw buiten en die lampjes waren toch eigenlijk wel heerlijk! Maar: ik heb andere lampjes gekregen!! Mijn kerstkadootje: twee Philips Hue lampen en momenteel geniet ik van een heerlijk sfeervol zacht lila tintje boven mij. Wat is dat leuk, om mee te spelen, om van te genieten. Ik maak wel mijn eigen sfeertje in huis en dat kan vanaf nu altijd! Ooo wat ben ik blij met mijn lampjes.

Tot zover de eerste uitzondering op mijn normale leven, voor zover dat ik ooit een normaal leven heb gehad 🙂 En dadelijk moet ik naar de orthoptist… ooeeee ENG!! Ik ben benieuwd of die iets kan vinden en zo ja, wat dan de oplossing zou zijn. Ik weet wel dat ik mijn ogen zoals het nu is, niet echt prettig vind. Verwarrend vaak, soms onscherp, vaak onscherp eigenlijk… Ik onderga dadelijk braaf de onderzoeken en hoop dan op een oplossing. Wordt vervolgt!

Ik ben al wezen wandelen met het beest (da’s normaal), het was vriezig koud (da’s niet echt normaal, maar te verwachten). En ik heb alweer es gefietst, binnen natuurlijk (dat zou normaal moeten zijn, maar was het weer even niet). Ik moet weer 3x per week gaan fietsen, maar ik wil eigenlijk graag naar 5x per week. Ik ben benieuwd of me dat gaat lukken? Ik kan het in elk geval doen onder het genot van een fancy kleurtje in huis, dus dat mag het bezwaar niet meer zijn!!

En voor de komende week heb ik de gezinsplanning al gemaakt: SLIK! Tjee, wat is het meteen druk en chaos deze eerste schoolweek! De kids werken een paar keer per week, dat is normaal. Hij gaat een keer extra sporten in de week, dat is gezond. Hij heeft een inhaal wedstrijd, dat is niet normaal. Zij heeft muziekschool en repetities. Ik heb repetities. Ik heb een vergadering, gelukkig is dat maar 1x per maand normaal. Hij moet extra leren voor zijn theorie examen en hij heeft 1x per week rijles, dat was niet normaal, maar is vanaf nu dus wel normaal. En hij heeft een afspraakje, hopelijk wordt dat normaal? Yep, hij heeft sinds heel kort een vriendin 🙂 En ze is erg leuk. Goh… al met al hebben we een eerste week, die rustig begint met mij vandaag bij de orthoptist en die voor de rest plannen en ‘schaatsen’ is tussen wie wanneer waar is en hoe en wat we wel of niet samen kunnen genieten van het diner 🙂 LOL!!

Ik zou zeggen, welkom normale leven, want ja: Dit is wel normaal voor mij!! Ik leef intens en geniet van iedere minuut, hoewel niet alles altijd even leuk en fijn is!!