De dia’s zijn al allemaal weg en de diascanner is ook al verkocht. Jippie!! Ik moet nu alleen nog de oude lege dia bewaardozen naar het stort brengen, maar ach, dat komt wel. En ondertussen heb ik ook al 17 (!!!) fotoboeken gesloopt. En ja, die boeken liggen ook klaar om bij het oud papier te verdwijnen. De leuke foto’s heb ik eruit gehaald en die heb ik in schoendozen gedaan. In totaal zijn het 4 schoendozen op dit moment. Maar wellicht zijn het er straks nog 3 of 2? Ik moet namelijk nog een deel van de foto’s gaan inplakken in de boeken van dochterlief. Want uiteraard heb ik de boeken van de kids bewaar: De geboorte, een korte samenvatting van het eerste jaar, Een album met een paar mooie foto’s en nog wat foto’s van het modellenwerk van de kids 🙂 De boeken van zoonlief zijn klaar, die van dochterlief ‘staan’ klaar om gevuld te worden.

Ik heb me ontzettend geamuseerd met het slopen van de boeken. Heerlijk om even in het verleden te duiken en vooral in mijn eigen verleden. Foto’s uit mijn jeugd, hoe ik was als kind of als tiener. Oude foto’s, hele oude foto’s van heel vroeger nog uit Kenia. Ik probeer alles op chronologische volgorde te leggen, maar dat is best een hele klus, want nergens staan datum’s op. Ik ga nog duiken in de fotoboeken van mijn ouders, want die hebben wel overal jaartallen op staan. En wie weet wat ik daar nog tegen kom aan schatten? Leuk Leuk Leuk!

Ik ben er nog lang niet hoor, sorteren en sorteren… Maar nee, dit soort klussen, dat vind ik niet erg. Dat is juist heerlijk verslavend en genieten. Het vult een half uur tussendoor wat ik over heb met leuke waardevolle herinneringen. De herinneringen die ik mij niets meer zeggen, die zijn verdwenen en maken ruimte voor een fijn en warm gevoel. Naast dat er gewoon heel veel praktische ruimte komt in mijn huisje 🙂