Geef het beestje maar een naam ja…

Ik ben al een hele poos bezig met foto’s, oude foto’s, nieuwe foto’s, digitale foto’s, gewoon met foto’s. In het kader van opruiming en uitmesten heb ik fotoboeken bekeken, gesloopt en gered. En ja, ik kwam ook nog de babyboeken van dochterlief tegen die nog altijd een keer gemaakt moe(s)ten worden. De foto’s heb ik allemaal, ook alle andere dingen. Maar de boeken zijn nog niet klaar. Dus in het kader van opruiming en vanalles meer ben ik maar aan de slag gegaan.

Eerst eens alles naar beneden halen. De boeken en losse foto’s stonden op zolder en natuurlijk kijkt niemand op die plek naar de foto’s. Het streven was dus om alles beneden te zetten, zodat de boeken ook gewoon gepakt en bekeken kunnen worden. Verder wilde ik ook veel foto’s weggooien. Foto’s die mij niets meer zeggen, uit mijn verleden, wat totaal geen waarde meer heeft. Vele boeken zijn gesneuveld, net als dia’s. En losse foto’s zijn allemaal in schoendozen terecht gekomen. Mooie stevige schoendozen waarin de foto’s precies passen en waarin je mooi kunt bladeren. De schoendozen krijgen nog eens een keer een ander uiterlijk, maar dat is voor op het laatst.

En dan is het een poging doen om alle foto’s enigszins op volgorde te krijgen. Van jong naar oud. Liefst ook met tekst en datum op de foto’s, want dan heeft het nog waarde voor als ik ooit oud ben. En toen bleek dat ik eigenlijk maar weinig babyfoto’s van mijzelf in mijn babyboek heb. En ik mis ook zo heel wat foto’s, waarvan ik wel weet dat ze bestaan. Dus… ben ik de fotoboeken van mijn ouders ingedoken 🙂 Dat zijn er nog meer als dat ik er ooit gehad heb en ja, het was heel wat zoekwerk. Maar ik heb gevonden wat ik zocht… Stukjes van mijzelf, van mijn verleden.

En zo heel langzaamaan ontstond het verhaal, van mij van toen tot nu. Een bijzonder verhaal van een bijzonder iemand 🙂 Ik heb oude foto’s ‘gedigitaliseerd’. Ik heb deze aangevuld met mijn eigen foto’s, wel of niet digitaal. Het verhaal van Bretelleke kwam in beeld, hoewel ik nog steeds geen foto van mij met bretels gevonden heb. Volgens de overlevering is dat namelijk waar mijn bijnaam vandaan komt 🙂 En het idee is ontstaan om een tijdlijn te maken: Van mij van toen tot nu. Hopelijk vind ik van alle jaren foto’s? Dat weet ik namelijk nog niet en ik ben er eigenlijk ook wel een beetje bang voor, dat er jaren zullen ontbreken. Maar ik kom een heel eind en in elk geval van mijn hele jonge jaren heb ik best veel leuke foto’s gevonden. Het waren dan ook speciale hele jonge jaren, als blondine in Kenia.

Herinneringen komen naar boven, hoewel het niet echte herinneringen zullen zijn, maar meer verhalen naar aanleiding van de foto’s. Ook heb ik oude films van toen, super om terug te zien. En zo duik ik in een stukje geschiedenis, van mijzelf, van toen tot nu. En ik geniet!! Nostalgie? Melancholie? Ik ga tenslotte richting de 50!! Ach… geeft niet. Ik geniet. Het begin staat op deze site, mijn eigen tijdlijn.

Ow, en ja, ik weet nu ook waar de naam Berenhol vandaan komt!! Ik heb altijd al iets gehad met beren 😉