Yep, zo heel langzaamaan begint het weer: het normale leven. En ik moet zeggen dat ik het wel jammer vind hoor: vakantie met de kids thuis is heerlijk! Ik, wij, hebben genoten. Genoten van het niets doen en niets moeten, hoewel we veel gedaan hebben en toch ook veel moest, want de kids hebben gewerkt in deze vakantie. Maar toch, het is anders als naar school gaan. En daar waar andere ouders blij zijn als de kids weer naar school gaan, daar vind ik het wel jammer… Maar het is goed voor zoonlief, die weer zijn (broodnodige) structuur terug krijgt 😉 Kortom: jammer vakantie, dat je voorbij bent…

Vandaag zijn de kids heel even naar school geweest, rooster ophalen (onzin, want dat stond al in magister) en kennismaken met de mentor (die dezelfde als vorig jaar was). Maar volgens mij doet de school dit om de kids voor de eerste keer weer vroeg uit bed te halen (onzin, want de werkende kids waren al eens vaker op tijd uit bed). En vandaag is het voor mij Kaftdag, Harenverfdag, Ramenwasdag, Plantenindetuinopruimdag, Poetsdag, Boodschappendag, Kaartjesklaarmaakdag, Opruimopzolderdag… en wat ik nog meer allemaal kan verzinnen!

Afgelopen weekend was een heel fijn weekend. Ik heb heel veel tijd met mijn lief door kunnen brengen. We zijn samen naar Spiriosa op de Heikop geweest en hebben daar genoten van muziek, meditaties, soundshealing, wandelingen op de hei en het buiten zijn. Verder hebben we kennis gemaakt met twee bijzondere dames. Heel speciaal. En gisteren heb ik een kraam gehad op de cultuurmarkt in Brunssum, superleuk om te doen en erg gezellig. Best moe van een heerlijk weekend hebben we ’s avonds Max in de herhaling gezien, alsof hij life aan het rijden was, maar helaas was dat (alweer es) te snel afgelopen… En nu, nu heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aankan. Nee, geen energie voor 10, maar gewoon zo’n superheerlijk gevoel. Dat herken je wel, toch?

En dus moet ik nu landen in de werkelijkheid van alle dag. Morgen begint de school echt weer. Dan beginnen ook weer de repetities van de fanfare, de superfanfare, het kwartet en de muziekschool natuurlijk niet te vergeten. Volgens mij moet ik zelfs ergens nog meedoen voor een examen D van iemand? 😉 En laten we het sporten niet vergeten: badminton van zoonlief en de competitie gaat ook weer van start, de sportschool roept ook weer en thuis fietsen, als het kan liefst iedere dag… Het werken van de kids begint niet, maar gaat door in een ‘vast’ rooster van enkele uren per week. Frietjesdag zal ook wel blijven, zolang opa en oma nog thuis zijn. En het voetbalseizoen is ook weer begonnen, waar mijn lief veel zelf zal spelen en zijn zoon zal supporteren.

Ow ja: Er zijn ook nog een aantal verjaardagen de komende tijd. De kids gaan op buitenlandse reis met school binnenkort en we gaan open dagen bezoeken van hoge scholen en universiteiten. Mijn lief start het einde van deze week in zijn nieuwe job. En ik moet de kozijnen achterom buiten verven en eindelijk eens mijn gang en trap en overloop aanpakken. Dat komt er ook nog allemaal bij 😉 Ik zei toch, het gewone leven en de werkelijkheid van alle dag. Ik weet zeker dat ik me nooit verveel, daar heb ik gewoon de tijd niet voor!!

Ik ga maar eens starten met het kaften van de boeken. De kids doen het huishoudelijke werk, dat is onze jaarlijkse ruil. En verder ga ik me niet druk maken om wat nog allemaal moet en komen zal. Het komt vanzelf wel allemaal. Ik probeer de rust van de vakantie lekker vast te houden en te genieten.

En weten jullie? Ik leef! Ik geniet! En ik ben blij <3