Tja, ik ben alweer even thuis en heb mezelf een half uurtje baalzin gegeven. Moet kunnen. Maar het moet ook over zijn nu en dan ga ik verder maar weer in de wachtstand. In de wachtstand voor een autoptie… nee een orthoptie!! Nooit van gehoord, jij wel??

Mijn oogonderzoek was vandaag. En de voorlopige conclusie is ‘aanstellerij’ 😉
Nee hoor, er is echt wel vastgesteld dat ik met rechts (terwijl ik mijn bril op heb) echt wel slechter kijk dan met links, dus dat klopt in elk geval. Ook is er vastgesteld dat mijn huidige bril OK is en dat die past bij mijn ogen, dat ik geen andere sterkte nodig heb. Verder is er geconcludeerd dat ik geen gekke dingen in, achter, op, om, over, voor mijn ogen heb. Kortom, met mijn ogen zelf is niets mis.

En ergens is dat prima, toch? Gelukkig maar, zou ik willen zeggen. Maar ja, ik heb wel klachten! En waar komen die dan vandaan? En wat is daaraan dan te doen? Er wordt wat gemummeld over samenwerking en scheel kijken. Ik zie niet echt dubbel, en denk ook niet dat ik echt scheel kijk. Maar ja, wie ben ik… ??? Mijn klachten zijn sowieso wazig. En op zo’n moment zou ik willen dat ik hardop kon zeggen: “Ja, zie dubbel.” Of: “Ja, ik zie vlekken.” Of: “Ja, ik zie wazig.” Maar nee… mijn klacht is vaag… Ik kijk met links en daar ben ik me bewust van… Ik kijk steeds minder met rechts. Maar als ik mijn rechteroog dichtdoe, dan weet ik dat ik toch echt wel met twee ogen kijk hoor 🙂 Vage klachten…

Ik heb een verwijzing naar een orthoptrist. Een watblief?? Yep, juist ja, een watblief. Ik moet een orthoptie laten doen, klinkt als autoptie… Gelukkig is het heel wat anders en gelukkig is er op google ook e.e.a. te vinden. Een korte uitleg heb ik gekregen: Een orthoptrist kijkt naar de samenwerking van de ogen en die is daarin gespecialiseerd. Klinkt… herkenbaar? Heb ik al vaker gehoord? Klinkt als een juiste verwijzing. En ik ga maar weer in de wachtstand. Dacht ik vandaag te weten wat ik zou hebben en wat eraan te doen is? Moet ik nog een maand langer wachten, minimaal een maand… Ik kan pas in januari terecht bij de orthoptrist. Het onderzoek daar zou langer duren en meer ‘naklachten’ geven.

Want naklachten?? Nou… ik moet eerlijk zeggen dat me dat 500% meevalt. Wat nou echt wazig zien of last van het licht hebben. Op mijn rechteroog had ik last van een waas, maar met links viel het heel erg mee. Niet echt wazig en ook niet echt te fel buiten. Zonnebril? Niet nodig gehad. Ogen dicht en rust nemen? Ook niet nodig. Heel misschien had ik zelfs zelf naar huis kunnen rijden, maar in het kader van verstandig heb ik dat maar gewoon niet gedaan, met dank aan mijn lief. Yep, dat valt me 500% mee. Maar de assistente bij de balie zei dat ik bij het onderzoek van de orthoptrist echt wel rekening moest houden met wazig zicht, dat was vaker gebruikelijk.

Dus ik sta in de wachtstand. Voor een orthoptie. Met een wazig zicht als gevolg. En hopelijk dan ergens een uitslag als gevolg? … sja… Ik ga maar oefenen: orthoptie, klinkt als… 🙂