Vandaag was het eerste echte officiele loopje met Willem. Willem van bijna 15, die ’s middags ook even ertussen uit moet om zijn behoefte te doen en vooral ook even om zijn oude botten te strekken en een beetje beweging te krijgen.

Ik plande het goed, althans, dat had ik me zo bekeken. Buienalarm… nee het zou droog blijven of wellicht een heel klein beetje mieseren… Rond 13.00-13.30 uur zou ik gaan lopen, perfecte tijd. En daarna nog alle tijd om ook de boodschappen even te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar omdat het hier wel een ietsiepietsie gesneeuwd had vanmorgen en het dooide en wat geregend had, besloot ik om toch maar de dikke sneeuwschoenen aan te doen. En Twiggy? Nou, die zou ik straks wel weer afdrogen.

Willem hoorde me niet binnen komen. Hij was in diepe slaap en is natuurlijk ook half doof. Hij toonde niet echt veel zin om te wandelen, maar ja, het moet. En meteen bij buitenkomst heeft hij flink geplast bij de boom daar voor. Prima toch! We besloten om lekker een rondje te lopen richting dorp of zo. Maar… eh, halverwege of zo, begon het te regenen!! Niet een beetje, maar meteen heel hard. En de gemeentelijke werkers, waarschijnlijk van de groenvoorzieningen, die besloten om te schuilen onder het afdak van de bejaardenwoningen. Sja… en daar ga je dan, met twee honden door de stromende regen…. Meer kun je niet, als doorlopen en aangezien ik toch best wel al heel snel heel nat geworden was, besloot ik om dan ook maar gewoon door te lopen i.p.v. rechtsomkeer naar Willem’s huis te maken. Maar Willem dacht daar toch ietwat anders over en dat maakte dat het rondje toch iets korter werd dan gepland…

Willem heeft zich afgedroogd aan zijn dekentje en ik heb hem een snoepje gegeven. Met zijn korte dikke vacht wordt hij wel nat, maar niet helemaal tot op zijn botten. Twiggy daarentegen… En mijn hoofd… Ik heb geen capuchon op mijn jas en lopen met twee honden en een paraplu??? Nou nee! Thuis heb ik Twiggy afgedroogd, helemaal flink met een lekkere ruwe handdoek en hij ligt nu lekker op de bank te soezen. Ook heb ik mijzelf afgedroogd, mijn haren uitgewrongen en mijn jas zal nog wel even flink nat blijven. Ik heb een lekkere kop koffie verdiend!! En Twiggy heeft wat lekkernijtjes gehad, anders wilt hij straks niet meer mee wandelen als ik hem vertel dat we naar Willem gaan.

Waarom ben ik toch geen poes geworden in huize Berenhol? Die hebben het toch maar goed, niet dan?

PS: Nu is het weer droog buiten 😉